Homepage / Medical / Pericol iminent: substante interzise in fructe!
Date ingrijoratoare privind consumul de droguri Oficial, apare al treilea sex! Instanta constitutionala respinge vaccinarea obligatorie? MARILE INUMANITATI: Masacrul din Nanking MARILE INUMANITATI: Masacrul din Noaptea Sf. Bartolomeu Instanta: Politistii raspund patrimonial pentru greselile facute Decizie controversata: doi morti si autorul liber! Cum poti detine legal o arma? Concubinajul produce consecinte juridice Trecerea contributiilor la salariat, este neconstitutionala si incalca drepturile omului ! Cancerul vindecat cu droguri? Biserica spune DA tatuajelor ! Pericol iminent: substante interzise in fructe! Ce face dependentul de droguri, din ziua arestarii Angajator obligat sa plateasca ratele bancare ale angajatului Folosirea pozelor altei persoane pe facebook, fapta ilicita Perchezitie: Pot filma daca intra in casa? ACHITAREA pentru conducerea unui vehicul fara permis si sub influenta alcoolului Inchisoarea cu executare pentru accesarea unui cont de facebook. Nota critica SCUZA PROVOCARII – CIRCUMSTANTA ATENUANTA LEGALA? Vaccinarea obligatorie, permisa de CEDO? Accesarea telefonului mobil al altuia, constituie infractiune? Drepturile Omului TV: Dezastru ecologic in Bucegi. Constructii neautorizate. Obligatia instantei de a verifica proportionalitatea masurii demolarii. Cele mai crude metode de tortura Inregistrarile facute de parti, pot fi folosite in procesele civile? Dreptul de a cere stergerea numelui din motoarele de cautare. CEDO: Alienare părintească; împiedicarea unui parinte de a-si vizita copilul. CEDO: pasivitatea autoritatiilor in fata violenței domestic CEDO: Comunicarea citatiei prin afisare, incalca dreptul la un proces echitabil. CEDO: Neaudierea martorilor de catre ultima instanta, incalca art. 6 din Conventie. Motivare superficiala a unei hotarari judecatoresti; Sanctiune, aplicarea directa a reglementarile internationale. Infectiile intraspitalicesti, cauză a 70% din decesele inregistrate in serviciile de chirurgie generala. Neinformarea loiala. Fals informatic. Crearea unui cont Facebook cu un continut denigrator la adresa unei persoane. CEDO: Cand este ilegala monitorizarea angajatului in timpul programului. Dreptul la un mediu sanatos. Taierea ilegala a padurilor Alienarea parentala; Tratamentul juridic – decaderea din drepturile parintesti. Viata artificiala vs. moartea legala. CJUE: Fluctuațiile cursului valutar. Consecinte in contractele de credit. Despagubiri acordate pe viata unui fost angajat ce folosise telefonul mobil la serviciu Utilizarea dronei, fapta penala sau nu ? Legalitatea sistemelor de supraveghere video Imbolnavirea in urma unui vaccin. Proba. Dreptul la hrana adecvata Perioada detentiei, considerata vechime in munca

Medical

Pericol iminent: substante interzise in fructe!

               În România se înregistrează anual 260 de noi cazuri de diabet şi 500 de cancer la copii, comunitatea științifică atrăgând un puternic semnal de alarmă asupra cauzelor ce determină apariția unor astfel de afecțiuni degenerative, între care și anumite substanțe ingerate prin consumul de alimente, mai înainte tratate cu acestea.

               Citiţi cu atenţie eticheta produselor pe care doriţi să le achiziţionaţi şi e bine sa ştiţi că: portocalele și citricele conservate cu IMAZALIL sunt foarte periculoase pentru consumul uman. THIABENDAZOL-IMAZALIL sau E233 acoperă coaja citricelor, este folosită pentru combaterea bolilor la plante și are o acțiune fungicidă, afirmă Paul Anghel, director ANSVA.

               De curând, autoritățile române au declarat public că au depistat 108 kilograme de citrice, la un hypermarket din Bucureşti, pe a căror etichetă de producţie apare E233, o substanţă foarte periculoasă şi interzisă în multe ţări civilizate. Potrivit instituţiilor internaţioanale de sănătate, E233, folosit în cantităţi peste medie, poate cauza boli grave, precum cancer.

               THIABENDAZOL-IMAZALIL sau E233 acoperă coaja citricelor este folosită pentru combaterea bolilor la plante și are o acțiune fungicidă: Intoxicarea poate interveni chiar dacă nu se ingerează coaja fructelor şi legumelor stropite. Acestea trebuie spălate pentru îndepărtarea pesticidului de pe suprafaţa lor; Ingerarea acestei substanţe atacă ficatul şi rinichii şi ar putea fi cancerigenă; Fructele şi legumele stropite cu acest pesticid nu au un miros diferit şi nici o culoare aparte.

               Imazalilul este un fungicid utilizat destul de des în agricultură. Acesta mai poate fi găsit și sub următoarele denumiri: enilconazol, sulfat de enilconazol, mononitrat de imazalil, fosfat de imazalil, sulfat de imazalil. Acesta este utilizat în special pentru tratamentul bananelor, citricelor și merelor după recoltare și al semințelor înainte de plantare (cereale și cartofi).
Societatea Română pentru Drepturile Omului reamintește că statul, este obligat să ia toate măsurile de prevenire și înlăturarea a oricărui pericol ce amenință viața sau integritatea corporală ori sănătatea populației, iar într-o situație precum aceasta din prezent, în care, în spațiul public apar informații clare, credibile și extrem de grave privind existența în pata de consum a unor fructe tratate cu pesticide periculoase, precum THIABENDAZOL-IMAZALIL sau E233 interzis la nivel european, în mod imediat se impune verificarea acestora și luarea măsurilor adecvate înlăturării și împiedicării consumului.
În egală măsură, se impune sancționarea acelor comercianți care, cu rea credință sau neglijență, nu au asigurat procedura adecvată și rezonabilă de informare a consumatorilor privind produsele ce le desfac la consum, respectiv, fără o etichetare adecvată, în care să se indice această substanță. Totodată, se observă și lipsa de preocupare din partea autorităților responsabile cu privire la informarea populației în legătură cu asemenea riscuri, și lipsa unei strategii de educare a consumatorului.

One Comment

  1. Dumitrel Ionica 15/11/2017 15:05

    Dacã este interzis la nivel european , de ce îl gãsim în România sau Luxemburg pe toate citricile ?

Post a Comment

Your email address will not be published.