Homepage / Social / Cele mai crude metode de tortura
Date ingrijoratoare privind consumul de droguri Oficial, apare al treilea sex! Instanta constitutionala respinge vaccinarea obligatorie? MARILE INUMANITATI: Masacrul din Nanking MARILE INUMANITATI: Masacrul din Noaptea Sf. Bartolomeu Instanta: Politistii raspund patrimonial pentru greselile facute Decizie controversata: doi morti si autorul liber! Cum poti detine legal o arma? Concubinajul produce consecinte juridice Trecerea contributiilor la salariat, este neconstitutionala si incalca drepturile omului ! Cancerul vindecat cu droguri? Biserica spune DA tatuajelor ! Pericol iminent: substante interzise in fructe! Ce face dependentul de droguri, din ziua arestarii Angajator obligat sa plateasca ratele bancare ale angajatului Folosirea pozelor altei persoane pe facebook, fapta ilicita Perchezitie: Pot filma daca intra in casa? ACHITAREA pentru conducerea unui vehicul fara permis si sub influenta alcoolului Inchisoarea cu executare pentru accesarea unui cont de facebook. Nota critica SCUZA PROVOCARII – CIRCUMSTANTA ATENUANTA LEGALA? Vaccinarea obligatorie, permisa de CEDO? Accesarea telefonului mobil al altuia, constituie infractiune? Drepturile Omului TV: Dezastru ecologic in Bucegi. Constructii neautorizate. Obligatia instantei de a verifica proportionalitatea masurii demolarii. Cele mai crude metode de tortura Inregistrarile facute de parti, pot fi folosite in procesele civile? Dreptul de a cere stergerea numelui din motoarele de cautare. CEDO: Alienare părintească; împiedicarea unui parinte de a-si vizita copilul. CEDO: pasivitatea autoritatiilor in fata violenței domestic CEDO: Comunicarea citatiei prin afisare, incalca dreptul la un proces echitabil. CEDO: Neaudierea martorilor de catre ultima instanta, incalca art. 6 din Conventie. Motivare superficiala a unei hotarari judecatoresti; Sanctiune, aplicarea directa a reglementarile internationale. Infectiile intraspitalicesti, cauză a 70% din decesele inregistrate in serviciile de chirurgie generala. Neinformarea loiala. Fals informatic. Crearea unui cont Facebook cu un continut denigrator la adresa unei persoane. CEDO: Cand este ilegala monitorizarea angajatului in timpul programului. Dreptul la un mediu sanatos. Taierea ilegala a padurilor Alienarea parentala; Tratamentul juridic – decaderea din drepturile parintesti. Viata artificiala vs. moartea legala. CJUE: Fluctuațiile cursului valutar. Consecinte in contractele de credit. Despagubiri acordate pe viata unui fost angajat ce folosise telefonul mobil la serviciu Utilizarea dronei, fapta penala sau nu ? Legalitatea sistemelor de supraveghere video Imbolnavirea in urma unui vaccin. Proba. Dreptul la hrana adecvata Perioada detentiei, considerata vechime in munca

Social

Cele mai crude metode de tortura

Tortura este o suferință psihică sau fizică intenționată, sistematică și sălbatică săvârșită de una sau mai multe persoane cu scopul de a forța anumite persoane să dezvăluie informații, să facă confesiuni sau pentru alte motive. Această definiție a fost dată de Asociația medicală mondială, în Declarația de la Tokyo privind tortura și tratamentele degradante, din 1975, la care și România este astăzi parte.

Apa nu a fost folosită mereu pentru supravieţuire şi, în general, în scopurile cunoscute de omenire. De-a lungul timpului, mai ales în Evul Mediu, lichidul vital a provocat multă suferinţă şi chiar moartea unor oameni care au fost torturaţi cu apă.

Urmează să vă prezentăm 10 dintre cele mai oribile metode de tortură care implicau apa:

  1. Camera nazistă de apă

În timpul celui De-al Doilea Război Mondial, Partidul Ungur Nazist a transformat o vilă din secolul al XIX-lea din Budapesta într-un centru al terorii. În această casă se regăsea o cameră, care era, de fapt, un bazin cu apă foarte rece, iar în mijlocul acestuia se afla o mică platformă. În cazul în care victima adormea sau îşi schimba poziţia, cădea în apă, procesul repetându-se la nesfârşit.

  1. “Sicriul”

“Sicriul” era o o cuşcă de metal în forma corpului uman, iar victima era lăsată să moară în soare, fără niciun strop de apă. În plus, “sicriul” avea spaţii destul de mari pentru ca diferite animale şi insecte să se strecoare şi să se ospăteze din persoana aflată înăuntru, în timp ce aceasta era încă în viaţă!

  1. “Vindecarea” cu apa

Contrar numelui care sugerează un beneficiu, în realitate această metodă de tortură era menită să înece “pacientul”. Victima era imobilizată pe spate şi i se turna apă pe gât, iar procesul continua până când se îneca sau sângera intern până la moarte.

  1. Mariajul republican

Numele acestei forme de tortură are legătură cu guvernul republican din Franţa anilor 1790. A fost numit mariaj întrucât atât bărbatul, cât şi femeia erau torturaţi în acelaşi timp. După ce erau dezbrăcaţi şi legaţi bine, câteodată cele două victime erau şi înjunghiate. Apoi erau aruncate în râul Loire, unde se înecau.

  1. Hărţuirea

În anul 2005, în California, pentru a intra în frăţia Chi Tau de la Universitatea Chico State, un tânăr a fost forţat să se supună unui ritual sadic în subsolul casei. Băiatul de 21 de ani a fost pus să facă flotări pe podeaua plină de ape reziduale din subsol, apoi a fost “uscat” cu radiatoare date pe rece, iar la final a fost pus să bea apă dintr-un bidon de 18 litri, reumplut mereu. Studentul a intrat în convulsii, iar la spital a murit. Cauza morţii tânărului a fost intoxicaţia acută cu apă!

  1. Testul degerăturilor

Tot în timpul celui De-al Doilea Război Mondial, Unitatea 731, înfiinţată de armata japoneză în Manchuria, era condusă de generalul Ishii Shiro, un doctor care a condus multe experimente umane în numele ştiinţei, unul dintre ele fiind “Testul degerăturilor”. Astfel, bărbaţi şi femei erau scoşi dezbrăcaţi în frig, iar soldaţii aruncau apa rece pe diverse părţi ale corpului lor. Atunci când membrele corpului îngheţau, erau fie zdrobite, fie dezgheţate brusc cu apă fierbinte.

  1. Apa clocotită

Această metodă de tortură implica scufundarea victimelor în apă clocotită. Se practica în Evul Mediu, iar cei în cauză aveau parte de o moarte cumplită.

  1. Dunking

Procesul vrăjitoarelor din Salem este cel mai cunoscut proces din istorie, pe tema vrăjitoriei. A avut loc peste Ocean, în Massachusetts-ul colonial, în 1692. Acuzata era legată de un scaun şi scufundată în apă. Dacă plutea era considerată vrăjitoare.

  1. Picătura chinezească

Această formă de tortură nu are nimic de-a face cu China. Originea numelui provine de la o cascadorie a lui Harry Houdini, “Chinese Water Torture Cell”. Ca formă de tortură, această practică a fost în vogă în Italia secolului al XV-lea. A fost inventată de un avocat, pe nume Marsili, după ce a văzut ce impact are o picătură de apă asupra unei pietre. Victima era legată astfel ca pe frunte să-i cadă picături de apă la un interval de timp predefinit. Apa era rece, iar picătura cădea în acelaşi loc zile la rând, provocând nebunia victimei.

  1. Waterboarding

Waterboarding s-a născut în secolul al XVI-lea, în Europa. Victima era imobilizată pe spate, apa i se turna pe întreaga faţă, însă nu înainte ca ochii, nasul şi gura să fie acoperite cu o cârpă. Apa era turnată la intervale de timp, pentru ca senzaţia de înec să fie prelungită.

Conchizând, considerăm că practicarea acestor forme de tortură reprezentau o gravă încălcare a drepturilor la viaţă şi integritate fizică.

Drăghici Bianca

Vrabie Camelia

Post a Comment

Your email address will not be published.